|INTIMEnews/ ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γράφει η Χριστίνα Ταχιάου

Πιο λυρικός δε θα μπορούσε να είναι στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Τα παιδιά στα Εξάρχεια, στο Περιστέρι, στη Γλυφάδα, στα νησιά, πεθαίνουν με τις σύριγγες στο χέρι. Κι εμείς εδώ θα έρθουμε, επειδή παρεξηγήθηκε, και θα βάλουμε κατηγορούμενο τον Καμμένο που ξέρει τι συμβαίνει στο στρατό και ξέρει τι σημαίνει τουρκική ηρωίνη και ξέρει ότι η Τουρκία, με σχεδιασμό, επί χρόνια ολόκληρα έβαζε στο στρατό ναρκωτικά και εξοντώνονταν πόλεις ολόκληρες με την τουρκική ηρωίνη». Ναι, είναι ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μιλά για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο, τονίζοντας τις γνώσεις και τις αρετές του.

Και συνεχίζει: «Και για ένα πλοίο που έρχεται από το Ιράν, με λαθραίο πετρέλαιο, με τρεις τόνους ηρωίνη, που ο ένας τόνος χάνεται και πάει μέσα από τη Σερβία στο Κόσοβο, την ώρα που κατηγορείται το κύκλωμα της τρομοκρατίας για χρηματοδότηση από ναρκωτικά, να σιωπήσω και να μην μιλήσω 21 λεπτά και να μην το πω στον υπουργό Δικαιοσύνης που θα το διαβιβάσει στον Εισαγγελέα και να αφήσουμε ακάλυπτη την Εισαγγελέα και τον Ανακριτή;»

Κάποιος καλόπιστος δεν μπορεί παρά να θαυμάσει την πληθώρα «των πληροφοριών». Η ηρωίνη έχει διαβατήριο Τουρκίας, το πλοίο έρχεται από το Ιράν (ενώ στην πραγματικότητα ξεκίνησε άδειο από το Ντουμπάι και φορτώθηκε εν πλω, σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές), εμπλέκεται το πάντοτε ύποπτο Κόσοβο και η ορθόδοξη φίλη Σερβία, εμπλέκονται η τρομοκρατία γενικώς, κάποιοι ηθικοί δικαστικοί λειτουργοί και ο Στρατός μας. Επίσης, τα παιδιά στα Εξάρχεια, στο Περιστέρι, στη Γλυφάδα, στα νησιά, που πεθαίνουν με τη σύριγγα στο χέρι, προφανώς από την ηρωίνη με διαβατήριο Τουρκίας που έχει εξοντώσει πόλεις ολόκληρες.

Δεν αμφιβάλλω ότι ο Πάνος Καμμένος πιστεύει όλα τα παραπάνω, έστω κι αν αυτά είναι ανακριβή, αναπόδεικτα ή δεν βγάζουν νόημα της προκοπής. Εδώ, θα μου πεις, πίστευε κι είχε βγάλει και σε βιβλίο ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είναι η 17 Νοέμβρη, στη θεωρία περί ηρωίνης από την Τουρκία θα κόλλαγε;

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: ότι ο Πάνος Καμμένος έχει δίκιο. Ότι πόλεις ολόκληρες έχουν αφανιστεί από την ηρωίνη από την Τουρκία κι ότι τα παιδιά στα Εξάρχεια, στο Περιστέρι, στη Γλυφάδα, στα νησιά, πεθαίνουν με τη σύριγγα στο χέρι. Ο ισοβίτης Γιαννουσάκης με την «αποκάλυψη της αλήθειας», για την οποία τον πιέζει ο Πάνος Καμμένος, έχει τη δυνατότητα να το αλλάξει αυτό; Να σταματήσει τον αφανισμό των πόλεων και του Στρατού από την ηρωίνη απ’ την Τουρκία, να σώσει τα παιδιά στα Εξάρχεια, στο Περιστέρι, στη Γλυφάδα, στα νησιά; Για να επιμένει τόσο ο κ. Καμμένος, κοτζάμ υπουργός Εθνικής Άμυνας, φαίνεται ότι την έχει. Εφόσον την έχει, τότε θα πρέπει να τρέχουμε ξωπίσω του εμείς οι υπόλοιποι να τον παρακαλάμε να την αξιοποιήσει! Άρα, ο κ. Καμμένος κάνει το καθήκον του και πρέπει να πείσει κι άλλους υπουργούς να τρέχουν ξοπίσω από τον κ. Γιαννουσάκη.

Πρώτος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τόσκας θα έπρεπε να τρέχει παρακαλώντας, με τον υπουργό Παιδείας Γαβρόγλου να ασθμαίνει στην προσπάθεια να προλάβει κι αυτός. Ο μεν πρώτος επειδή δεν ξέρει πώς (ή δεν θέλει) να αντιμετωπίσει τη διακίνηση και την εξάπλωση των ναρκωτικών, ο δε δεύτερος επειδή εύχεται να γίνει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα που να διώξει τους εμπόρους από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς -κατά την κρίση του- αυτό το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα έχει τις δυνάμεις και την εξουσία να το πράξει.

Εφόσον έχει αυτήν τη δύναμη ένας και μόνον άνθρωπος, ο κ. Γιαννουσάκης, η λογική λέει ότι είναι πιο ισχυρός από τις Αρχές της χώρας μας. Κι ίσως θα ήταν πρέπον οι αρχές αυτές να παραχωρήσουν τη θέση τους στον κ. Γιαννουσάκη. Να του εκχωρήσουν την εξουσία εκείνος να κινήσει όλες τις διαδικασίες καταπολέμησης των ναρκωτικών στην Ελλάδα. Να τον κάνουν υπουργό, υπερυπουργό, υπουργό των υπουργών, ποιος ξέρει και τι άλλο, με τόση δύναμη που διαθέτει ο άνθρωπος! Αυτό δεν είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τα λεγόμενα του κ. Καμμένου;

Και για να σοβαρευτούμε: κανείς από την κυβέρνηση και τους βουλευτές που τη στηρίζουν δεν ντρέπεται για την ωμή εργαλειοποίηση των εξαρτημένων από τα ναρκωτικά; Κανείς δεν ανατριχιάζει με τη χρήση των παιδιών από «τα Εξάρχεια, το Περιστέρι, τη Γλυφάδα, τα νησιά» ως ασπίδα του κ. Καμμένου; Οι αρμόδιοι για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι δομές (κρατικές και ιδιωτικές) δεν βρίσκουν μια κουβέντα να πουν; Όλοι τρέμουν τον Καμμένο ή μήπως βολεύονται πίσω από τα λόγια του;

Από το protagon.gr


SHARE