Ο Στέλιος Χανταμπάκης είναι ένας άνθρωπος που θεωρητικά «στιγματίστηκε» στο Survivor. Όπως ο ίδιος δήλωσε του… δόθηκε ο ρόλος του «κακού» και φυσικά αισθάνθηκε αδικημένος από αυτό. Πόσο δύσκολο είναι όμως να κρυφτεί η προσωπικότητα κάποιου που εκτίθεται στο κοινό σε τόσο μεγάλο βαθμό, όσο οι παίκτες του παιχνιδιού του ΣΚΑΪ;

Γράφει η Ευγενίας Κουντούρη

Τη μία ήταν το αστείο με το σουτιέν και την Ειρήνη Παπαδοπούλου, την άλλη η ασέβεια προς τον αντίπαλο του, η δημιουργία «κλίκας», την 4η ο καυγάς του με τον Γιώργο Αγγελόπουλο και ούτω καθεξής. Κι αν αυτά ήταν «σκηνοθετημένα» και αποδεχτούμε πως ουσιαστικά ο Χανταμπάκης «στοχοποιήθηκε», τότε η χθεσινή του απρέπεια μάλλον αναιρεί αυτό το ενδεχόμενο.

Αναφέρομαι φυσικά στην φωτογραφία που πόσταρε μαζί με τον Λάμπρο Χούτο και τον Κώστα Κοκκινάκη. Μια φωτογραφία με φόντο ένα βενζινάδικο, με κρυφό νόημα που φυσικά ήταν να λοιδορήσουν τον… βενζινά, δηλαδή τον Ντάνο. Εννοείται πως το «φάουλ» δεν είναι αποκλειστικά και μόνο του Χανταμπάκη. Τόσο ο Χούτος όσο και ο Κοκκινάκης είναι μεγάλα παιδιά και όλοι μαζί επέλεξαν να «λοιδορήσουν» κάποιον λόγω επαγγέλματος, με συνέπεια φυσικά να γελοιοποιηθούν οι ίδιοι.

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές. Το να δουλεύει κάποιος σε βενζινάδικο δεν είναι κατακριτέο και φυσικά δεν είναι υποτιμητικό. Δεν θα ήταν υποτιμητικό ακόμα κι αν αυτοί που προσπαθούσαν να «λοιδορήσουν» τον εργαζόμενο ήταν καθηγητές πανεπιστημίου ή διακεκριμένοι γιατροί ή πυρηνικοί φυσικοί. Αυτοί φυσικά, όσοι γενικά έχουν παιδεία και επίπεδο, δεν πρόκειται ποτέ να έβγαζαν την συγκεκριμένη φωτογραφία.

Πόσο αστείο όμως είναι τώρα, που αυτοί οι οποίοι επέλεξαν να φωτογραφηθούν μπροστά από το βενζινάδικο θέλοντας να γελοιοποιήσουν τον πρώην συμπαίκτη τους, είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής, ένας πρώην πολίστας κι ένας πανελίστας, πρώην μοντέλο και πρώην μπάρμαν.

Πως μπορούν οι συγκεκριμένοι να αισθάνονται «ανώτεροι» από έναν άνθρωπο που δουλεύει σε βενζινάδικο, είναι κάτι που με ξεπερνά. Τι ακριβώς είναι αυτό για το οποίο ο Αγγελόπουλος θα πρέπει να ντρέπεται και οι ίδιοι να καμαρώνουν, πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.

Και φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος συμπαθεί τον Γιώργο Αγγελόπουλο και τον υποστηρίζει σαν παίκτη ή όχι. Για την ακρίβεια δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον Ντάνο.

Δεν θεωρώ καν τον εαυτό μου φαν του Ντάνου, δεν θα τον ψήφιζα ποτέ και ποσώς με ενδιαφέρει εάν τελικά θα κερδίσει τα 100.000 ευρώ ή όχι. Με εμένα είναι δεδομένο πως δεν θα τα μοιραστεί, ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος.

Είναι όμως αισιόδοξο πως τελικά το κριτήριο του κόσμου δεν είναι και τόσο λάθος όσο κάποιοι θέλουν να πιστέψουν. Το ο,τι δεν στήριξαν άτομα που προσπαθούν να μειώσουν τον διπλανό τους γιατί το επάγγελμα του είναι, κατά την άποψη τους… ποταπό, είναι ενθαρρυντικό.

Μιλάμε για τον απόλυτο ορισμό του ανθρώπου που επειδή δεν τα έχει καλά με τον εαυτό του προσπαθεί να μειώσει τους γύρω του. Θεώρησαν πως με την συγκεκριμένη φωτογραφία έκαναν… χιούμορ; Δεδομένα κάνεις δεν γέλασε. Μήπως ήθελαν να την… πουν στις «Ντανίτσες»; Μάλλον τις δικαίωσαν.

Στην τελική, αυτοί που εκτέθηκαν ακόμα περισσότερο ήταν οι ίδιοι. Όσο συνεχίζει πάντως έτσι ο Στέλιος Χανταμπάκης, είναι δεδομένο πως θα μείνει στην ιστορία. Θα περάσουν χρόνια και ακόμα θα ακούγεται η φράση «από το ένα μέχρι το… Χανταμπάκης πόσο αντιπαθητικός είναι;»


SHARE